Мая Манолова е закърмена в левицата

Според Тома Биков от ГЕРБ победа или загуба в София ще е символът на изборите

Правим всичко възможно Мая Манолова да спечели София. Но тя не може да спечели София без гласовете на БСП. Това каза в предаването „Панорама“ на БНТ, зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев.

„БСП подкрепя Мая Манолова, тя е закърмена в левицата и тя е ляво ориентиран човек и съвсем нормално е ние да я подкрепяме. В момента тя е надпартийна, защото самата й функция като омбудсман го изискваше, и тя в момента привлича всички тези хора, които са разочаровани от политическите сили, но Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП. Защото само с Движение 21, ДБГ, АБВ надали ще стигнат ГЕРБ, за да загубят столицата, така че е необходима подкрепата на БСП“.

Драгомир Стойнев каза, че не подценява другите партии. За него в София големият мач е между ГЕРБ и БСП. На въпрос за напрежението в БСП- Варна, Стойнев заяви, че не воюват срещу себе си, а това е част от промяната, която сегашното ръководство иска да наложи в партията.

Ние влизаме в една кампания, в която трябва да се отчетем пред избирателите. Това е демократичната отчетност и да предложим нови решения за нови проблеми, каза от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

„Победата и загубата в София ще бъдат символа на тези избори очевидно. Има голям залог, но аз не смятам, че ние разчитаме на случайността, за да спечелим. Ние разчитаме на това, което госпожа Йорданка Фандъкова и управлението на ГЕРБ в София направиха през последните 10 години. Не се отричаме от този период и не се крием зад нищо. Г-жа Фандъкова е кандидат на ГЕРБ, нейният екип, не просто екипът в кметството, но и екипът й като общински съветници, е ясен в листата на ГЕРБ и ще бъде обявен съвсем скоро“.

Според Биков пред Йорданка Фандъкова стоят много сериозни нови проблеми, но с новия си екип тя можела да предложи на софиянци добри решения. „В следващите 4 години тя няма да прави нито политически проекти, нито да сменя позицията, нито да се стреми да промени България. Тя ще се стреми да промени София и това е един избор пред софиянци преди всичко. В останалите градове предлагаме избор на останалите български граждани през нашите кандидати“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *