Мая Манолова: Дългата ръка на ГЕРБ-ДПС отново посяга към властта

Намерихме няколко групи причини, заради която да цъкнем червената лампичка. Първата са етични. Допускаме, че дългата ръка на ГЕРБ и ДПС отново посяга към властта. Втората са политически. Включването на ДПС в преговорите за ново правителство подменя мнозинството на промяната. Това коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Мая Манолова от „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

„Ние настояваме за споразумение с „Има такъв народ“, в което да бъдат разписани политиките зад, които заставаме и че в бъдещото правителство няма да участват ГЕРБ и ДПС“, категорична бе тя и попита: „Защо, когато ИТН обявиха своята позиция за правителството, това бе аплодирано от ГЕРБ-СДС и ДПС?“

„Не сме изявявали желание за парцелирани на властта и постове, казваме го и го препотвърждаваме“, повтори Манолова.

„Нашата подкрепа не е ключова, но се явява като гарант от страна на българския народ“, уточни председателят на „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

„Ще преценим дали да подкрепим правителството след като видим имената, които фигурират в него“, добави Мая Манолова, която уточни, че не е ясно кога ще се проведе следващата дискусия между „Има такъв народ“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *