Мачът Дания – Финландия бе подновен 2 часа след инцидента с Ериксен

Медицински екипи успяха да спасят живота на датския футболист, а играчите на двата отбора решиха да доиграят двубоя

Прекъснатият заради нещастен случай мач №3 от Евро 2020 по футбол между Дания и Финландия в Копенхаген бе подновен почти 2 часа по-късно. Решението е на футболистите от двата отбора и е съобщено на извънредната среща с представители на УЕФА.

До прекъсването се стигна, след като в 43-ата мин., при резултат 0:0, халфът на домакините Кристиян Ериксен се строполи без видима причина на терена.

Веднага бяха извикани медицинските екипи, а след тях и реанимационни. Те започнаха да правят опити да реанимират на място 29-годишния играч на „Интер“ със сърдечни масажи. Хилядите зрители по трибуните на стадион „Паркен“ притихнаха, съотборниците на Ериксен от тима на Дания се разплакаха, всички започнаха да отправят молитвени погледи към небето. Ериксен не даваше никакви признаци на живот в продължение на 10 минути, само от време на време правеше гърчове. На терена слезе и разплаканата приятелка  на футболиста – Сабрина Квист Йенсен.

Датският национал бе изнесен на реанимационна носилка, като на лицето му вече бе поставена кислородна маска. При изнасянето му от терена Ериксен показа, че е в съзнание, като вдигна ръка. Той бе откаран към най-близката болница, която е само на около 500 метра от стадион „Паркен“. Малко по-късно бе съобщено, че състоянието на футболиста е било стабилизирано.Същевременно първо финландците, а след това съдийският екип и играчите на Дания се прибраха по съблекалните, за да очакват решение дали мачът въобще ще бъде подновен. Представители на двата отбора и на УЕФА се събраха на спешна среща, за да решат как да се процедира.

След извънредната среща УЕФА обяви, че по молба на играчите на двата отбора УЕФА се е съгласила мачът да бъде подновен в 21:30 ч. българско време. 

Така двата отбора се появиха отново на терена и двубоят бе подновен от минутата, в к оято бе спрян – 43-ата.

Същевременно агентът на Ериксен – Мартин Шоотс, сподели, че бащата на футболиста му е казал, че Кристиян, не само е стабилизиран, но вече говори. В момента той е подложен на щателни медицински изследвания.

Кристиян Ериксен е един от стълбовете в отбора на Дания – това бе за него 109-и мач за националния отбор. Футболистът е отбелязал и 36 гола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *