Мартин Димитров, Георги Ганев и д-р Александър Симидчиев влизат в парламента с преференции

В София преференциите играят роля и пренареждат само листата на Демократична България. Благодарение на разместванията Мартин Димитров, Георги Ганев и д-р Александър Симидчиев влизат в парламента.

23 МИР

Икономистът Георги Ганев, който е на пето място в листата на „Демократична България“, е събрал 2683 преференции при нужни 2200 гласа, за да пренареди листата. Ганев измести втората – Антоанета Цонева. Тя обаче сигурно също ще е депутат, тъй като ДБ по всяка вероятност ще вземат три мандата от района.

24 МИР

При 100% обработени от ЦИК протоколи в 24 МИР ще има пренареждане в листата на “Демократична България”. Обединението най-вероятно ще вземе два мандата. Водачът на листата Владислав Панев не може да бъде изместен. Той има 822 гласа с преференция, но получава още 11 066 гласа, които са пуснати без преференция. Поставеният на четвърто място Мартин Димитров обаче е събрал 2587 преференции и измества от второто място Иво Божков. Ако ДБ вкарваше трима, петата д-р Таня Андреева също щеше да измести Божков с 2501 преференции.

Ако БСП не вкарваха само един депутат от района, също щеше да има разместване. Седмият в листата на червените Борис Цветков е събрал 1004 гласа и можеше да измести втория – Петранка Кънева-Троянова.

25 МИР

При 100% преброяване в 25 МИР разместване заради преференциите ще има пак единствено за ДБ. Третият в листата д-р Александър Симидчиев има 1187 гласа и ще измести втория Борислав Сандов, който е съпредседател на Зелено Движение и има едва 511 гласа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *