Майк Тайсън тренира за завръщане на ринга

53-годишният американец иска да прави демонстративни мачове за благотворителност

Майк Тайсън обяви, че тренира за завръщане на ринга. Бившият световен шампион по бокс в тежка категория няма намерение да подновява кариерата си, но иска да прави демонстративни мачове за благотворителност. 53-годишният Тайсън обаче разкри, че ще му е нужно доста време, за да влезе във форма, а след първите тренировки се е чувствал „като пребит от трима мъже“.

„От една седмица правя тренировка на лапи. Тежко е, тялото ми е разбито от удрянето по лапите. Но тренирам, опитвам се да се върна на ринга. Мисля, че ще се боксирам в някои демонстративни мачове и ще вляза във форма. Искам да тренирам и да мога да се боксирам по 3-4 рунда в демонстративни мачове за благотворителност. Искам да изкарам пари, с които да помогна на бездомни хора или на някой, засегнат от наркотици като мен“, каза Тайсън.

Най-младият световен шампион в тежка категория в историята се оттегли от бокса през 2005 г. след 50 победи (44 с нокаут) и 6 загуби. Година след оттеглянето си той направи демонстративен мач срещу друг бивш световен шампион – Кори Сандърс. В последните години Тайсън говори открито за проблемите си като по-млад, най-вече с наркотиците. Той издаде автобиография, създаде успешно шоу, в което разказва живота си, а напоследък води свое предаване в интернет „Hotboxin’ w/ Mike Tyson“, в което му гостуват известни личности.

Железния Майк описа и какъв е тренировъчния му режим: „Правя кардио тренировки, карам велоергометър или съм на ходещата пътека за час, вдигам тежести, по 250-300 повторения с немного големи тежести. Боксовите ми тренировки включват лапи по 25-30 минути, започвам да влизам в по-добра форма. Няма как да имам същата бързина, но започвам да правя комбинации. Но ме боли, чувствам се така, все едно трима мъже са ме пребили.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *