Любимата на убития с 5 куршума Тинето ридае: Сбогом, любов моя, беше мъж на честта!

След излизането от затвора, той срещнал любовта и създал семейство

Застреляният вчера пред фитнеса на стадион „Георги Аспарухов“ Георги Христов – Тинето е бил смъртен враг на някого, но и любим и непрежалим за други. Оказва се, че след излизането си от затвора, Тинето е срещнал голямата си любов – Ева Кралева, от която има и малко дете. Как е печелел парите си убитият не е известно, но семейството е водило луксозен живот. Цяло лято те са прекарали в меката за софианци по родното Черноморие – село Лозенец, където притежават ваканционен апартамент.

Ден преди убийството Ева публикува снимка с Тинето и момченцето, без да подозира какво ще се случи часове по-късно. Ето какво написа тя на личната си страница във Фейсбук, съкрушена от огромната загуба:

„Любими мой, мое всичко! Господи, дай ми сили да напиша тези редове, благодаря ти, че беше до мен, благодаря ти, че беше моят мъж, благодаря ти, че ме дари с прекрасно дете, благодаря ти за това, че треперене над нас и ни пазеше от всичко, не знам защо животът те отне от мен и от детето ни. Дано си на по хубаво място… Мъж на думата, мъж на честта, истински приятел и любим…Обичам те повече от всичко на света, моя единствена истинска любов…. Сбогом! Почивай в мир!“

През 2005 година Тинето е осъден задочно на доживотен затвор без право на замяна за грабеж на 47 000 лева заплати на шивашката фирма „Къванч текс“ в Харманли, при който застрелва главния счетоводител Георги Демирев и ранява касиерката Златка Христова и шофьорът Фикрет Топчу, който играе ролята и на бодигард. Престъплението е извършено на 18 февруари 2002 година.

През 2012 година, след като дълго се укрива от правосъдието в чужбина, докато двамата му съучастници вече лежат в затвора, Тинето е арестуван в Испания и върнат у нас. Делото срещу него, кой знае защо, започва отново и през 2015 година той получава драстично по-лека присъда – 14 години и 11 месеца. От нея излежава само три години и е предсрочно освободен на 14 февруари 2018 година от съдия Емил Дечев от Софийски градски съд, който счел, че Тинето има добро поведение и вече е друг човек.

Все още не е ясно кой е поръчал убийството му – дали то е отмъщение за грабежа в Харманли, или за три години на свобода убитият се е забъркал в друга афери, с което си е спечелил смъртни врагове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *