Лъсна нова лъжа на Нинова! БСП остава във властта

Участието на Българската социалистическа партия в правителството е гарант за социалната държава, за защита на правата на трудещите се хора. Можете да разчитате, че ние ще продължаваме с тази политика – в защита на българската икономика и индустрия, българските работни места, българското земеделие и енергетика.

Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова в Кърджали и така даде отговор на въпроса ще напусне ли БСП правителството, заради оръжията за Украйна. Инфлацията расте и това, което свършихме не е достатъчно, подчерта Нинова.

Общественият дебат е изместен. Може би обяснимо, войната е на фокуса на вниманието ни. Мнозина искат оръжия за украинците. Ние искаме хляб за българите. Ние искаме мир. Ние искаме работа за българските заводи, работни места за българските трудещи се, достойни доходи за тези хора, високи пенсии. Затова нашият път ще продължи. Ние ще продължим в правителството да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата, преизчисляване на всички пенсии, подкрепа за българските заводи и фабрики – да могат да си плащат тока и новите цени на газа. Подкрепа за българските земеделски производители, за да може българската плодородна земя да храни българския народ. Това е нашата мисия в правителството на Република България, каза още

Днес мнозина поставят въпроса за лидерството. Да, тежки кризи ни удариха. Има нужда от лидери. Има нужда от национално отговорни политици. Някои виждат лидерството в това да тръгнеш срещу народа си. Да го водиш в посока, в която той не иска. Ние не сме тези лидери. Ние разбираме лидерството по друг начин – тези, които сте ни избрали и сте ни упълномощили да управляваме, да защитаваме вас.

Тя поздрави и българските мюсюлмани с „празника, който им предстои“ и увери всички присъстващи: Бъдете живи и здрави, бъдете сигурни и спокойни, че ще се грижим за вас и че заедно ще успеем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *