„Локомотив“ (Пд) спечели втора Суперкупа след 2004 г.

Амбициите ни са да минем три кръга в Европа, обяви клубният бос Христо Крушарски

Локомотив“ (Пд) спечели Суперкупата на България за втори път в клубната история. Носителят на Купата на България победи шампиона на страната „Лудогорец“ с 1:0 на неговия ст. „Хювефарма Арена“ в сблъсъка за трофея, с който беше официално открит сезон 2020/2021 в българския футбол.

Единствения гол пред празните трибуни в Разград отбеляза капитанът на пловдивчани Димитър Илиев, който се разписа в 89-ата минута след страхотно изпълнение от воле. През последния половин час домакините играха с човек по-малко, след като в 64-тата минута Джордан Икоко беше изгонен с директен червен картон за бутане на Лукас Масоеро при спряна игра.

„Радвам се, че спечелихме! Честитя на футболистите, момчетата дадоха всичко от себе си. Имахме повече положения от „Лудогорец“, имахме по-чистите ситуации. След изгонването на техния футболист надделяхме. Не сме надиграли „Лудогорец“, но съумяхме да вкараме в края на мача“, обобщи спортният директор на „черно-белите“ Георги Иванов-Гонзо, който говори вместо наказания за мача треньор Бруно Акрапович.

За „Локо“ отличието е второ в историята на двубоите за Суперкупата след дебютното в единствената шампионска година на тима през 2004-та, когато именно беше възстановено провеждането на мача. Пловдивчани имат и два загубени финала през 2012 и 2019 г.

С втория си трофей „Локомотив“ (Пд) излезе еднолично на четвърто място във вечната ранглиста за Суперкупата на България. Повече купи имат само ЦСКА (1989, 2006, 2008, 2011), „Лудогорец“ (2012, 2014, 2018, 2019) и „Левски“ (2005, 2007, 2009). По веднъж са триумфирали „Литекс“ (2010), „Берое“ (2013), „Черно море“ (2015) и „Ботев“ (Пд) (2017).

Превъзбуден от успеха на своя клуб, собственикът Христо Крушарски първоначално обяви, че следващата цел на „Локо“ е да спечели втора шампионска титла на България. Секунди след това босът прецени, че трудно ще се конкурира с „Лудогорец“, а накрая сведе амбициите до достойно представяне в предстоящите квалификации за Лига Европа.

„Ние ще вземем цялото първенство, защото отборите, които са със стари лаври, новите ще ги изместят. Е, да кажем, че „Лудогорец“ можем да го спрем, е малко пресилено… Това е самото начало. Те са в пъти над нашата стойност и по заплати, и по всичко. Те имат по-големи амбиции. Нашите амбиции са три кръга в Европа и да скочим пак на всички, пък каквото сабя покаже“, заяви Крушарски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *