Личен лекар в София издава по 30 фалшиви сертификата на ден

Между 15 и 30 фалшиви сертификата за ваксинация издава на личен лекар от столична поликлиника. За схемата, в която е замесена също старша сестра и посредник, разказа подробно в репортаж Нова тв.

Документът струва между 300 и 450 лева. Фалшивите документи се получават за два дни. Според посредник, представил се като Величко Георгиев, на ден се издават между 15 и 30 неистински сертификата само от един лекар. Човекът твърди, че работи със старша сестра в столична поликлиника и с лична лекарка, която споменава поименно. Работи се с еднодозовата ваксина на „Янсен“.

Бавна поръчка за фалшив сертификат е 300 лв., а бърза – 450. Документите са 100% валидни, но без притежателят им да е стъпвал в лекарски кабинет. За всички 145 души, чиито данни вече е предал посредникът, с когото разговаря екипът на NOVA, със старшата сестра ще си разделят 43 500 лева. А неговият приятел, който работи с личен лекар и издава сертификати много по-бързо, но и за по-виоска цена, прибира 1350 лева за един ден само за изготвянето на 3 документа, поръчани от подставеното ни лице.

За разследването на Нова тв са сезирани МВР и Прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *