Лео Меси поиска да напусне Барселона

Лионел Меси е информирал Барселона, че иска незабавно да напусне клуба, твърди аржентинският сайт „Tyc Sport“. Капитанът на каталунците ще се възползва от клауза в договора си, която му позволява да го прекрати в края на този сезон. Меси има контракт до лятото на 2021 година и откупна клауза от 700 милиона евро. В него обаче пише, че може да го прекрати едностранно след всеки сезон.

Испанският вестник „Мундо Депортиво“ добавя, че тази клауза е изтекла на 10 юни, но Меси се надява да може да я използва, предвид че сега е фактическото приключване на кампанията.

В своето обръщение до Барселона Меси се позовава на ситуацията с коронавируса, която доведе до удължаване на сезона в Испания до 21 юли. Въз основа на това той настоява, че клаузата все още е валидна.
В момента се говори за интерес от страна на Пари Сен Жермен, Интер и Манчестър Сити, а според Deportes Cuatro от Манчестър Юнайтед дори са започнали конкретни действия за евентуален трансфер.

Меси е най-успешният играч на каталунците с 34 трофея, голмайстор на отбора с 634 попадения, както и вторият с най-много мачове в историята – 737. Пред него е само Шави със 767.

На среща с новия треньор Роналд Куман миналата седмица аржентинецът е изразил своите съмнения за оставането си в клуба. Една от причините за това негово решение и освобождаването на приближените до него Луис Суарес, Иван Ракитич и Самуел Юмтити.

Позицията на ръководството на отбора остава твърда за запазването на суперзвездата, който от 13-годишен носи „червено-синия“ екип. Те не биха го пуснали срещу никаква трансферна сума, но натискът от самия играч може да окаже решаващата роля.

Достоверно доказателство за истинността на новината е публикация в Туитър на бившия капитан Карлес Пуйол преди минути – „респект и адмирации, Лео, имаш моята пълна подкрепа, приятелю“.
Чашата преля, след като Барса излезе като фаворит срещу Байерн, но испанците загубиха с катастрофаното 2:8 на 1/4-финалите в Шампионската лига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *