Лена Бориславова: Премахването на лицето Борисов не решава проблемите

Президентът не ни дава шанс да съставим кабинет, твърди още началникът на бившия премиер Кирил Петков

„Лицето Борисов не е важното в случая и неговото премахване не решава проблемите на България. Става въпрос за проблеми, които България има последните 30 години. Има публични убийства извън България на престъпници. Прокуратурата е обявила война на Народното събрание“. Това заяви Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.  Повод за изказването ѝ бе въпрос за появилия се запис от отцепилия се от ПП-ДБ Радостин Василев.

Бориславова призовава „всеки да чуе пълния запис, за да се чуят с какви притеснения партийците дебатират“.

„Влязохме в една дълга дискусия, за да вземем решението как да реализираме вторият мандат. Бяха изказани най-различни чувства, емоции, страх – ще има ли бюджет. В тези разговори със страшно напрегната обстановка, не си стоиш удобно на дивана и да спиш, като господин Василев. Нормално е в такава среда не всеки да е обрал емоциите си и не всеки израз да е прецизен“, подчерта тя.

Тя бе категорична, че други министри от ГЕРБ освен Мария Габриел няма да има.

Бориславова намекна, че „с аргументи“ ПП-ДБ са успели да убедят ГЕРБ да нанесат поправки и да запазят двойното мнозинство при избирането и свалянето на председателите на ВКС и ВАС.

По отношение на бъдещото правителство тя каза: „Акад. Николай Денков има мандат от всички представители на коалицията, за да води разговорите. Ние ще се придържаме към официално представения състав на кабинет, с една разлика – Мария Габриел ще бъде външен министър и вицепремиер“.

Бориславова заяви, че днес от ПП-ДБ са отправили въпрос към Президентството защо се бави връчването на втория мандат. „Президентът не позволява да се премине към сформирането на кабинет. На нас не ни се дава шанс да го сформираме. В същото време виждаме всякакви движения в държавата, за да се блокира създаването на редовно правителство“, каза тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *