„Левски“ спечели петата си победа в първенството

„Левски“ започна 2021 г. с победа в първия си официален мач – 2:0 като домакин на „Монтана“ в двубой от 17-ия кръг на Ефбет лига.

„Сините“ поведоха още в 14-ата минута с гол на Здравко Димитров. Той получи пас от Найджъл Робърта, финтира Александър Башлиев и преодоля вратаря Благой Макенджиев. Крайният резултат бе оформен в 50-ата минута. Тогава Робърта проби по десния фланг и подаде на Тома Даске, който пък отклони топката към Стивън Петков и бившият нападател на „Монтана“ реализира.

С тази пета победа в първенството „Левски“ събра 18 т. в класирането, като измести от осмото място „Царско село“, който по-рано днес загуби от „ЦСКА 1948“ с 1:2.

„Трите точки са си три точки. Искам да съм честен и да кажа, че не беше така, както исках. Трябва повече концентрация, за да вдигнем „Левски“ на по-високо ниво. Играта не беше такава, както я исках. В първите минути допуснахме много положения за „Монтана“. Трябва да сме по-концентрирани в пасовете и по-агресивни. За днес беше добре, но трябва още повече – коментира треньорът на „Левски“ Славиша Стоянович. – Има още работа за вършене. Футбол се играе 90 минути, а не на етапи. Трябва да си организиран през всичките минути. Знаете, че пристигнаха още двама футболисти. Михайлович играе и като десен, и като ляв бек, ако трябва и крило може да играе. Рерас е същия тип футболист. Михайлович е по-близо до влизане в игра, но не зная кой ще е титуляр. Добре е да има конкуренция и ще преценяваме. Не вярвам да има още нови играчи.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *