Левски се измъчи за 2:1 срещу Арда

„Сините” биха с късни голове на Тиам и Станислав Иванов, остават в борбата за титлата

Левски се измъчи в домакинството си срещу Арда, но успя да измъкне трудна победа с 2:1 на „Георги Аспарухов”. Головете паднаха в 70-ата и в 81-а минута, отбелязаха ги Тиам и влезлия като резерва Станислав Иванов. Гостите върнаха един гол в последната минута след пряк свободен удар на Пламен Крумов. С домакинския успех „сините” остават в борбата за титлата, след като изостават на 4 т. от лидера Лудогорец след 13-ия кръг на Първа лига.

Левски владееше инициативата през целия мач, но трудно достигаше до голови положения пред вратата на Иван Караджов. През първото полувреме стражът на Арда се намеси, избивайки опасен удар на Тиам. Гостите от Кърджали се бранеха умело и максимално затрудниха домакините, макар самите те да не създадоха нито едно положение през първото полувреме.

След почивката наставникът на Левски Петър Хубчев пусна в игра Станислав Иванов, който раздвижи играта. Мачът бе най-интересен между 60-ата и 70-ата минута, когато и „сините”, и Арда имаха възможност да открият. Първо в 65-ата минута Паулиньо бе съборен в наказателното поле на гостите, но реферът не отсъди дузпа. Арда се възползва от ситуацията и контраатакува мълниеносно, но излезлия сам срещу Милан Миятович Илиша Сам уцели дясната напречна греда. Минути по-късно Левски поведе, след като Робърта свали топката на Тиам, който от около 20 метра с бомбен шут откри резултата – 1:0 за Левски.

В 81-а минута Станислав Иванов реши мача, отбелязвайки за 2:0. В даденото от съдията 3-минутно продължение Арда намали, след като Пламен Крумов отбеляза от фаул за крайния резултат 2:1. След измъчената победа на стадион „Георги Аспарухов” „сините” запазиха второто си място във временното класиране, изоставайки на 4 от лидера Лудогорец, който по-рано през деня победи с 1:0 Ботев като гост в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *