Крум Зарков: Направих всичко възможно да предотвратя фарса на Нинова

Не очаквах тя да се скрие зад подписка на делегати, каза социалистът

 

„Стори ми се, че цялата първа част на конгреса имаше упойващо действие, за да осигури по-доброто администриране на дозата от втората част. Дитирамби и никакви коментари за загубата.

Направих всичко по силите си да предотвратя този фарс. Познавам Нинова и тя беше смела и борбена, да се скрие зад подписка на делегати просто не го очаквах.“

Това заяви народният представител от БСП Крум Зарков в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

Исках да изправя делегатите на конгреса пред тяхната отговорност, да алармирам за това, което най-вероятно ще се случи. Ако не реагираме като ужилени, спиралата е само надолу. Два избора го показаха и следващият ще го покаже също, заяви Зарков.

По думите му оттеглянето на оставката на Нинова е нанесло фатален удар върху партията.

„Няма да можем да се изправим така, както бихме могли, ако Нинова и министрите на БСП поемат отговорностите, които вече са поели в държавата, а други хора с нова енергия се заемат с тежката задача да възстановят партията и да я подготвят за местните избори“, заяви Зарков.

Участието на БСП във властта се е случило не по силата на изборния резултат, а по силата на политически процеси, конюнктура и парламентарно разпределение, заяви Зарков.

Анализът на резултатите от конгреса тепърва ще се анализират, но партията трябва да се събере, да се стегне и да се организира преди местните избори, заяви Зарков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *