Кремен Георгиев: Новият отоплителен сезон ще бъде с по-ниски цени на парното

Политически оцветени „псевдоексперти“ се опитаха да жонглират с цифрите за парното, за да стресират обществото, заяви председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества в България

В интервю за Нова телевизия, председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества в България Кремен Георгиев заяви, че новият отоплителен сезон ще бъде с по – ниска цена на парното за потребителите.

Той сподели, че като цяло е много трудно да се прогнозира какви колебания ще има за в бъдеще в цената на синьото гориво. Въпреки сложния начин за изчисления, хората трябва да знаят безспорния факт, че ще плащат по -малко.

Според него цените за всички топлофикации ще са по-ниски с между 9 и 15% от тези, които са действали през целия преден регулаторен период. Кремен Георгиев е на мнение, че проблемът е основно политически, но основна роля е изиграл фактът, че проблемите с цената на парното не могат да се обяснят на разбираем човешки език.

В КЕВР работят безспорни експерти, но те не са медийни звезди, журналисти или телевизионни водещи. Те имат едно експертно професионално говорене по една специфична материя и техният изказ някой път е по-неясен за широката аудитория“ , коментира председателят на АТДБ

Пред други медии, Кремен Георгиев заяви ,че „псевдоексперти“ от определени опозиционни политически сили са се опитали да жонглират с цифрите за цените на парното за да създават изкуствено политическо напрежение ,което да стресира обществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *