Красен Кралев към Цветан Цветанов: Трябва да имаш голям талант, за да изговориш толкова глупости

Ягодинската пещера не е собственост на Министерството на младежа и спорта. С тези думи спортният министър Красен Кралев отговори на твърденията на лидера на “Републиканци за България” Цветан Цветанов, че министърът е помогнал на местни структури на ДПС да вземат природната забележителност.

“Трябва голям талант за такова кратко време да изговориш толкова глупости”, коментира Кралев изявлението на бившия втори в ГЕРБ.

Кралев обясни, че в министерството е имало запитване от общината за предоставяне на недвижим имот за управление Ягодинската пещера. То е препратено по компетентност към зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. “Министърът на младежта и спорта не е компетентен по това искане – така и отговорихме”, обясни Красен Кралев.

Той подкрепи решенията за разхлабване на мерките, тъй като заболеваемостта намалява. “Виждаме, че при нас ситуацията е коренно различна от тази в Западна Европа. Мерките, които се взеха в края на ноември – началото на декември, дадоха резултат”, посочи министърът.

“Министерството на здравеопазването реагира адекватно и постепенно разхлабва мерките. Наред с това, че трябва да се борим с тази тежка пандемия, не трябва да забравяме и икономиката”, смята спортният министър. “Аз съм оптимист за крайния изход от борбата с вируса – още повече, че започна ваксиниране на населението”, допълни той.

Кралев акцентира върху смущаващо голямата инвестиция, планирана в занемарения от самата държава плувен басейн “Червено знаме” в София. Спортният министър за първи път разкри намеренията за изграждане на изцяло нов спортен комплекс на стойност 120 млн. евро чрез публикация във “Фейсбук” в събота вечер, а днес хвърли допълнително светлина при гостуването си в bTV.

“За съжаление, в страната има доста такива обекти, нормално е. След като до 2009 г. един пирон не е забит в спорта, няма как за 10 години всичко да се оправи: “Червено знаме” имаше денонощна охрана до лятото, която ръководството е решило да премахне с оглед на по-тежкото икономическо състояние. За първи път има данни за такива нарушения преди около седмица. Възстановена е денонощната охрана, вече ще има и стационарна охрана с кабинка. Само в София сме инвестирали над 35 млн. лв. за последните 6-7 години. Трябваше да започнем отнякъде – от там, където имаше най-голяма нужда. Ще дойде ред и на “Червено знаме”.

По повод номинациите за кандидат-депутати, които текат вече в ГЕРБ, министърът посочи, че би бил доволен, ако бъде номиниран, тъй като това ще е положителна оценка за работата му до момента и ще е благодарен за шанса да защити политиките, които се провеждат в момента. Красен Кралев даде примери и с проекти, които предстоят да бъдат реализирани в следващия мандат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *