Кралица Елизабет II не се плаши от заразата, връща се в Бъкингам

Тя обаче носи ръкавици в двореца и не се ръкува

Кралица Елизабет Втора вчера посети църквата в двореца Уиндзор и днес ще се завърне в Бъкингамския дворец, за да продължи да изпълнява задълженията си, дори и на фона на коронавирусната епидемия.

93-годишният монарх прекара уикенда си, както обикновено, в Уиндзор, но се очаква още днес да се прибере в Лондон, за да продължи работната си програма със срещи и официални изявления като държавен глава.

Старши помощник на кралицата, който отрича тя да е напуснала Бъкингамския дворец поради страхове от новия вирус, заяви пред “Дейли мейл”, че очаква, както винаги, Елизабет Втора да лети обратно днес.

Различни източници от Бъкингамския дворец обаче са разединени по въпроса дали монархът е напуснал Лондон заради коронавируса. “Кралицата е в добро здраве, но се считаше, че е най-добре да я преместим. Голяма част от персонала в двореца е под паника заради вируса. Все пак Бъкингамският дворец приема голям поток от посетители, сред които и политици от цял свят”, коментира той. “Няколко седмици я делят от 94-тия й рожден ден и съветниците й прецениха, че е по-добре да я изолираме”.

Преди половин месец кралицата бе забелязана да носи ръкавици в двореца. Оттогава тя реши да спре да се ръкува като съображение за сигурност срещу разпространението на коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *