Копейкин праща „Демократична България“ доброволци в Украйна

Ще подкрепим предложението на „Демократична България“ за изпращане на оръжие в Украйна. При условие тази военна помощ да бъде занесена от парламентарната им група, а техни народни представители се включат като доброволци там. Така ще решат два много важни вътрешнополитически проблеми – и на Украйна, и на България. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов от парламентарната трибуна.

Лидерът на „Възраждане“ окачестви политическия дебат в последните дни като парад на лицемерието. „Защо не се осъжда агресията на Турция в Ирак? Турция нападна Ирак по същия начин, както Русия нападна Украйна – в ранните часове на вечерта“, посочи Костадинов.

И подчерта – нямало и да се чуе такова осъждане. Същевременно той смята, че управляващите ни се „огъват“ пред външен министър на една чужда държава, който е на посещение у нас. „външен министър, който като го питат за военни престъпления, извършени от неговата държава, мълчи. Защото по време на войната се вършат военни престъпления и от двете страни. Но българските медии дават само едната гледна точка“, допълни лидерът на „Възраждане“.

„Вчера бе поставена темата за автономията на българите в Украйна, което бе изтълкувано в някои медии като руска пропаганда. Никой не говори за това, че в Украйна се извършва възродителен процес, бяха сменени имена на сънародниците ни, бяха затворени българските училища там“, каза още партийният лидер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *