КОЙ е шефа на Нова тв?

Пиарката на Бойко Борисов е спуснала опорки до телевизията на Кирил Домусчиев

Българската журналистика в един скрийншот.

📑Информационната политика на Бойко Борисов и Севда Арнаудова: в насоките на шефката на новините на @Nova TV Миляна Велева…Това трябва да се провери, ако е вярно.

🎥И ако е истински списък от опорки: е за разследване относно нарушаването на свободата на словото и въвеждане на цензурата в националния ефир от шефката на Пресцентъра на Министерския съвет

Проверка трябва и от @Комисията за защита на конкуренция – това е частна телевизия, откъде накъде е в картел с Канал 3 и ПИК?

🕪Какво мислят в СЕМ, ще се самосезират ли, а, @Бетина Жотева и Розита Михайлова?

🔎Който не вижда добре. Александър Ненов го свали на текст:

“Професионални насоки(май 2020) на НоваТВ

Колеги, напомням на всички, че репортажите за кметовете на ГЕРБ, за които имаме данни, че имат минимални грешки в управлението да са леко критични.

За кметовете на БСП и ДБ, включително и районните в София, трябва да сме силно критични, та дори и да засягаме Столичната община.
Знаете, че не трябва да изкарваме управлението безгрешно, но не и провалено,

ЗА ДА НЕ НАРУШАВАМЕ ДОГОВОРА,
но ни е позволена критика, в рамките на нормалното.

Напомням ви, че от репортажите с премиера да се изрежат въпросите на бТв, 7/8 и Свободна Европа.
За президента – репортажите да са кратки и без конкретика.

Божков винаги да е споменаван като
ОБВИНЕНИЯТ В РЕДИЦА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ БИВШ ХАЗАРТЕН БОС. В тази връзка – канете Найденов по-често. Той СЪЩО СЕ Е ЧУЛ С ШЕФА и има готовност винаги да е първо при нас.

Даренията на шефа и г-н Пеевски да се отразяват с необходимото внимание.

Не забравяйте препоръките ми от началото на месеца, относно компаниите на шефовете и отразяването на посещенията на премиера в тях. Същата трябва да е и посоката днес.

С колегите от Канал 3 поддържаме първоначалната уговорка за обмен, а от днес и с агенцията на г-н Недялков (ПИК – А.Н.). Там препоръките при конференциите на Щаба да се чуват ВИНАГИ въпросите на ИВЧЕТО (явно Ива Николова – А.Н.). Нареждането е от шефа и аз смятам така.

За спортна дирекция – знаете от новия сезон – политиката се променя и започвате да изписвате и изговаряте двете цската така: цска – София, а новаците като ЦСКА 48.

Васко(може би Васил Иванов – А.Н.) е говорил с шефа и трябва да се покаже отношение към втория му клуб. Не му е харесало това, което е чул и видял.
Не искам да съм лошата, но ще се наложат още съкращения, заради Covid-19.

Не мисля, че ако се придържаме към спуснатите от Севда насоки, ще имаме проблеми. Следвайте препоръките до изборите.

Поздрави и весел Гергьовден.

Миляна”

#цензура

Минути след публикациите във “Фейсбук”, Нова тв излезе с истерична позиция. Вижте я:

“Нова Броудкастинг Груп категорично заявява, че ще сезира всички отговорни институции при всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът на медиите ни чрез фалшиви новини.

В последната седмица NOVA получи високо признание за своя професионализъм и в международното проучване на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, който обяви, че това е медията, от която се информират най-много българи и има най-високо доверие.

В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност.

Заявяваме, че ще вложим всички усилия, за да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата строгост на закона.

Неумелата атака срещу репутацията на NOVA идва в момент, в който тя доказа, че е номер едно сред медиите в България и се радва на огромно зрителско доверие.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *