Коалицията се самовзриви, популизмът на ИТН катастрофира

Хубави са думите „умират от срам”, защото всяка свръхпретенция за морал и свръхможене катастрофира, каза Цветанка Андреева

Правителството на Кирил Петков няма да оцелее. Това прогнозира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Той коментира в „Здравей, България“ по Нова телевизия предстоящия вот не недоверие към кабинета.

„Дори в последния момент да има някакво напазаруване на депутати – в момента, в който няма едно солидно мнозинство – започват пазарлъци и това блокира работата на НС. Така политиките, които трябва да бъдат провеждани, ще станат заложник на едно плаващо мнозинство и нивото на парламентаризма ще бъде ниско, а доверието в депутатите – ще стане още по-ниско”, обясни Керемедчиев.

„Хубави са думите „умират от срам”, защото всяка свръхпретенция за морал и свръхможене катастрофира точно по този начин.  Популизмът на ИТН катастрофира в управлението на институциите. В този смисъл коалицията се самовзриви. Не опозицията , нито обществото свали този кабинет. Разцеплението дойде вътре от тях самите”, каза пък политологът Цветанка Андреева, коментирайки отцепването на депутати от ИТН.

„Партиите всъщност са синтез от два елемента – лидерство и мандатът, тоест хората, които го подкрепят. Лидерът на ИТН се отклони от мандата да смени модела на управление ГЕРБ и ДПС, с който беше избран. Направи точно обратното. Той се провали на три пъти. Естествено е, някой хора, които са избрани с този мандат – да умират от срам”, подчерта от своя страна политологът доц. Даниел Смилов.

Днес България е най-ретроградната държава в ЕС, която спъва неговото разширяване, заяви Андреева.

„Всички тези размирици, на които ще станем свидетели, при които партийни ядра ще се бият по улиците в София и Скипое, не водят до нищо добро. Това е резултат на управлението“, добави тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *