Кметът на Сандански сам се предаде на Етичната комисия на ГЕРБ

Кирил Котев иска да се проверят сигналите, че семейството му е изградило незаконен водопровод

Кметът на Сандански Кирил Котев заяви за БНР, че сам е поискал новата Етична комисия на ГЕРБ да провери обвиненията срещу него за изграждане на незаконен водопровод до хотела на брат му. Котев реагира след изявленията, че първите сигнали до новия орган на Изпълнителната комисия в ГЕРБ са от двете курортни общини Сандански и Банско.

От областното ръководство на ГЕРБ заявиха, че няма да коментират казаното от председателя на парламента Цвета Караянчева, която вече е и член на Изпълнителната комисия в партията. Кметът на Сандански, който е бивш депутат, е смятан за близък до бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Истината е, че вчера след събранието, което имаше политическата партия, исках среща с премиера във връзка с множество коментари и писания в национални медии, че това е проблем и че ми пречи да работя. Затова исках една среща с него. Настоях за среща, с която да изясним каква е ситуацията и да се спре със спекулацията, на което пък той каза, че се разработва такава етична комисия и предложи първият такъв град, който ще бъде пороверяван, да бъде Сандански. Аз го приех със задоволство, тъй като това ще помогне да спрат тези спекулации, които са до момента. Нямам никакви притеснения и мисля, че имам всичко необходимо, за да се защитя“, заяви Котев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *