Кметът на “Овча купел” обвини Фандъкова в лъжи и манипулации

Заради кризата парите за мащабни ремонти в София намаляват или спират

Кметът на столичния район “Овча купел” Ангел Стефанов написа гневен пост във “Фейсбук”, с който опроверга вчерашно съобщение на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че по негово искане спира ремонтът  на ул. “Народно хоро” в квартала.

Вчера Фандъкова съобщи, че заради кризата ще внесе предложение за актуализация на бюджета на Столична община и ще поиска намаляване на финансирането на част от инфаструктурните проекти и ремонтите в града. Като единствен проект, който ще бъде замразен изцяло през 2020 г., тя посочи именно реновацията на “Народно хоро” с уточнение, че това става “по искане от кмета на района за препроектиране”.

Стефанов обаче опонира, че всъщност той е поискал нещо съвсем друго. Кметът на “Овча купел” е представител на опозиционната на ГЕРБ формация “Демократична България”. “Не, г-жо Фандъкова, Овча купел не е последна дупка на кавала. Написахте, че „единственият инфраструктурен обект, който изцяло спираме при актуализацията на бюджета на София, е рехабилитацията на ул. „Народно хоро“. Независимо от опита Ви за политическа атака към мен, написаното от Вас е обида и пренебрежение към гражданите на района.  Знаем, че „ремонт на ремонта“ е любимото упражнение напоследък в Столична община. Затова поисках изграждането на ул. „Народно хоро“ да се изпълни качествено – с непрекъснати тротоари от двете й страни и положени подземно кабели, както е във всеки европейски град, а не висящи отгоре като в някоя махала, както е проектирано. Никога не съм искал проектът за рехабилитация на улица „Народно хоро“ да бъде спиран. Напротив, дори с оглед на затруднената ситуация, се съгласих да се извърши поетапно, но държах да започне възможно най-скоро. Заповядайте пред гражданите на район “Овча купел” да се аргументирате и да им обясните защо тази толкова важна и дълго чакана в района улица няма да се реализира и тази година! Убеден съм, че широкото обществено недоволство срещу това безумие ще събуди здравия разум сред общинските съветници!”, коментира Стефанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *