Кметът на Гурково и ключови фигури от ДПС в схема за купуване на гласове

Разтърсващи разкрития за схемите за купуване на гласове направи в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” Стойчо Стойков, бизнесмен, който е бил прострелян. Той разказа от първо лице за престъпната търговия с вот, в която замеси и името на Халил Летифов – зам.-председател на ДПС.

Начело на схемата в Гурково според Стойков са кмета на Община Гурково Мариян Цонев, както и синът му Георги. Лично Георги е раздавал пари от сак на тарторите в схемите за купуване на гласове.

„Не ме е страх, гърмяха ме веднъж и оживях“, категоричен бе Стойков той отказа да говори с имена за поръчителите на покушението. Очаква обаче МВР и вътрешният министър Иван Демерджиев да предприемат необходимите действия.

Той разказа още, че кмета на Гурково и приближените му записват хора и ги изнудват, подхвърлят наркотици. Стойков посочи, че е готов да разкаже пред други медии „още по-интересни истории“.

Според него полицията и властите покровителстват Цонев, който е знаел за подготвената специализирана операция и е скрил всички улицаващи го доказателства. Органите на реда обаче така и не влезли в дома му.

От ГД „Боец“ обявиха, че ще сезират МВР още утре и ще изискат среща с министър Демерджиев.

„Днес в 08.45ч. БОЕЦ ще отидем в Министерството на вътрешните работи и ще изискваме среща и незабавни действия лично от министър Иван Демерджиев и неговите заместници, които отговаряха за организацията и честността на изборите! Ще представим и допълнителни доказателства, снимки, данни и свидетелски показания за участието лично на Халил Летифов – зам. председател на ДПС и дясна ръка на Пеевски в тези схеми.

Очакваме реакцията на мафията и мутрите! Допускаме, че Люба Кулезич, нейният гост, или членовете на БОЕЦ може да станат мишени за отмъщение от страната на ОПГ ДПС! За първи път излизат свидетелства и данни за купуване на гласове с участието на партиен лидер – зам председател на парламентарна партия -ДПС. Не говорим за ромски схеми в някоя махала, а за брутална схема, която разкрива модела за купуване на гласове на най-високо национално ниво. Разполагаме и със свидетелски показания за близките отношения между Летифов, Пеевски и Бойко Борисов разказани пред наш свидетел от самият Халил Летифов.

Очакваме и незабавната реакция на ПП-ДБ в парламента“, написаха от гражданското сдружение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *