Кметицата на Бобов дол изнудва подчинените си

Напоследък се завъртяха толкова много скандали около настоящата кметица на Бобов дол Елза Величкова, която се явява и като кандидат за втори мандат на предстоящите избори, че чак ни е трудно да да обобщим всичко казано до момента по адрес на дамата.

Работещи в общинското предприятия „Чистота, озеленяване и благоустройство“ пропищяха, че са информирали Величкова за необходимостта от ново работно облекло за зимния сезон и с отговора си кметицата е миналата всички граници на добрия тон и е проявила сериозна наглост, която е нажежила обстановката в навечерието на местния вот.

Елза Величкова е заявила пред подчинените си, че работните дрехи ще бъдат закупени от Общината, а след това сумите за тях ще бъдат удържани от следващите трудови възнаграждения на служителите.

По закон работодателите са задължени да осигуряват специализирано работно облекло на техните работници и служители и със сигурност адвокатката Величкова е наясно с това.

Планът на Величкова да заобиколи трудовото законодателство, като накара впоследствие хората да си платят за това, което им се полага по закон, сериозно е разбунил духовете в Общината и поради тази причина много от работещите в общината са се почувствали с накърнени права и са заявили, че ще оттеглят подкрепата си към нея на предстоящия вот на 27 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *