Кирил Петков стъпи на тънък лед за Северна Македония

Българинът може да изтърпи 15% инфлация, но няма да позволи и 1% подигравка с националното му достойнство

 

Киро Канадецът стъпва по много тънък лед. Иска промяна на позицията на България по отношение на Северна Македония. Това е очевидно, иначе защо му е свикване на Консултативния съвет при президента?

Това коментира във “Фейсбук” Емил Василев.

Ако Румен Радев го свика, там някой 100% ще се изцепи, че позицията ни за приемане на братята македонци в ЕС трябва да се актуализира. Каквото и да значи това. ПП ще го използва като повод да иска дебат по темата в парламента с цел промяна на рамковата позиция на страната ни. Очевидно ще се търси някаква вратичка за започване на преговори на ЕС с македонските отродници за членството на изкуствено създадената им коминтерно-югославска партизанска държава в Съюза.

Въпросът е дали това начало на преговори ще стане за сметка на отстъпки само от българска страна и ако направим компромис с какво ще ни отговорят край Вардаро?

Защото ако в учебниците им продължи да пише, че сме фашисти, ако по Коридор № 8 продължи нищо да не се прави от страна на Скопие, ако продължат спекулациите, че Самуил е македонски цар, ако дейците на възраждането и на национално-освободителните борби се окажат изведнъж македонци по етнос, въпреки че са се самоопределяли като българи, ако продължи подмяната на надписите на паметниците, ако българският език изведнъж се окаже “македонски”, а правата на българите отвъд Малешевската планина отидат в кошчето, то ТОГАВА ЩЕ СЕ ПОТВЪРДЯТ СПЕКУЛАЦИИТЕ, ЧЕ СМЕ ПРОДАЛИ ИСТОРИЯТА И КУЛТУРАТА СИ ЗА ДВА ТАНКЕРА С ГАЗ.

Както и паметта на тия двеста хиляди български мъже, които са оставили костите си по македонските чукари по време на балканските войни и двете световни война. Усещането, че Киро Канадецът играе двойна игра – за пред хората се придържа към официалната позиция на България, а тайно води преговори за промяната ѝ, може да му изиграе лоша шега и да го изхвърли завинаги от политиката.

След като иска промяна на българската позиция, Киро Канадецът трябва да застане публично и честно да сподели с народа какви са му идеите, а не да шикалкави пред медиите.

Българинът може да изтърпи 15% инфлация, но няма да позволи и 1% подигравка с националното му достойнство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *