Кирил Петков предаден от свои

Скандалът с гражданството е заради лидерството в “Да, България”

Скандалът с канадското гражданство на служебния икономически министър Кирил Петков е бил нарочно пласиран в кулоарите на парламента първо от хората на “Да, България”, и то точно заради лидерския въпрос в партията – евентуалната смяна на Христо Иванов с Петков. Това дадоха да се разбере пред “Труд” депутати от коалицията “Демократична България”, след като днес припомниха и една стара история с незаконно строителство на Петков и баща му на метри от морето – на върха на един от най-китните носове в община Царево. Постройката е съборена от Петкови, но в момента темата отново излиза в неофициални коментари, за да може Петков да бъде елиминиран като конкурент на бившия правосъден министър за партийния пост. Причината – Христо Иванов им е “по-мил”.

“Дежавю. Пак започваме да се роим в стил СДС”, споделиха притеснени членове на формацията.

“Пишете, че съм “заслепен от Христо Иванов” и че трябва да “сменим лидера”. Сега сме 4 пъти повече благодарение на неговите целеустременост и постоянство”, обърна се във фейсбук днес към симпатизантите на “Да, България” кметът на район Слатина Георги Илиев.

“Да, но и той е човекът, който направи така че и много хора да се отвратят от политиката и да се махнат, включително и Кирил Петков”, заявява от своя страна Атанас Русев. “Добър кмет сте, но хайде стига с тая пропаганда за Христо Иванов. Всеки сам за себе си решава кого ще подкрепи”, репликира и Георги Тодоров. “И все по-голямо туловище става този лидер… А и в правосъдната система премина за известно време на заплата, но никаква не я свърши”, казва Елена Банова. А Антон Христов контрира: “ДСБ трябва да смени лидера, защото ген. Атанас Атанасов отблъсква колебаещите се. “Да, България” са ок”.

“Аз съм се отказал от канадското си гражданство, преди да стана министър и оттук нататък уважавам Конституционния съд – ако от там имат някакви препоръки, ще се съобразя с тях. Но дотогава моята задача е да си вършим работата”, заяви днес Петков. Утре се очаква във външно министерство да има отговор от канадските власти по въпроса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *