Кирил Петков пак бълва небивалици

Кирето пак бълвал небивалици. Цените на храните били скочили, защото били вносни и транспортните разходи оскъпявали, ама той сега като станел пак премиер, щял да възроди малките ферми, както Насето възроди селото на дедо му, и за има няма няколко седмици цените щели да паднат.
Та явно в семейство Кирчовци водещата роля на пазаруващ е на кака Кирчовица, а Кирето само бара парапета. Защото ако той пазаруваше щеше да знае, че скъпотията идва предимно от огромното поскъпване на българските стоки (с къде 50-60), а не толкова от вносните, които поскъпнаха, но с около 10% процента, което е средноевропейската инфлация.
И за да не плещи Кирето юнашки глупости ще му дам само няколко примера, понеже аз в къщи съм главен пазаруващ.
Полският кашкавал Едам в Лидл беше 19 лв., сега е 21 за кг. Ементалера беше 22 лв. сега е 24, холандската Гауда беше 22 лв., сега е 24, а швейцарския Ементал (него го няма в Лидл, ама го има на други места) беше 26 лв., сега е към 29. За сметка на това кашкавала на „Маджаров“ вървеше по 18 кинта в Била, а сега е към 30 и то не за килограм, а за 800 грама. Същото е положението и с другите български млечни продукти.
Спекуланти ли са българските производители та си вдигнали цените двойно? Ами … на пръв поглед да и на властта това и е изключително удобно. Ама като вземеш предвид, че фуража в България по времето на Кирето заради неадекватните му компенсационни помощи скочи 3 пъти, торовете също, а природния газ който е основен ценообразуващ фактор при торовете скочи 4 пъти колко да поскъпнат цените на българските хранителни стоки?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *