Кирил Петков и Лена „изпържиха“ Асен Василев за „Чаталджа“

Чобанов е пощенската им кутия, а Борисов не може да си намери място от радост

 

Нямам съмнение, че Кирил Петков и Лена Бориславова „изпържиха“ Асен Василев и Лорер за аферата „Чаталджа“. Това е вътрешнопартийна интрига в ПП, обяви издателят на ПИК и „Ретро“ Недялко Недялков пред СКАТ в предаването на водещия Стоян Иванов.

Асен Василев се изживява като премиер в сянка и е стеснил максимално влиянието на фракцията „Петкови“ в партията, особено след убийството на ментора им Алексей Петров. Петкови търсят реванш, особено в контекста на реденето на листите за евроизборите, където Лорер има особени претенции.

Кой друг, освен Кирил Петков, може да е бил толкова запознат с детайли около врътката със сградата на „Чаталджа“?

Съмненията ми се подсилват и от избрания информационен канал – поръчковия сайт „Бърд“ на Атанас Чобанов, който от години се крие в чужбина и се самолегендира като „разследващ журналист“. „Бърд“ е пощенска кутия на единия клан в „Промяната“, както и на Бойко Рашков. Кирил Петков и Чобанов са ортаци от плажа „Корал“, членували са заедно в сдружението. Отделно в прокуратурата бе образувано досъдебно производство срещу Лена Бориславова за издаване на класифицирани данни от ДАНС в посока „Бърд“ и Чобанов. Ставаше думи за данни, касаещи строежа на „Южен поток“.

Тоест, традиция е при Петков и семейството му (защото Лена Бориславова е от неговото семейство) да ползват медийните услуги на Чобанов за саморазправа с противниците си.

Ясно е за всички, че Асен Василев трябва да изгори след тази афера, която надвишава многократно юридически и морално апартаментните афери на Цветан Цветанов и Владислав Горанов. „Да изгори“, означава да не е финансов министър след ротацията и да си обере крушите от България заедно с любовника си Спецов, шефа на НАП.

Друго очевадно около този скандал е радостта на Бойко Борисов, който едва успява да я прикрие. Борисов, разбира се, ненавижда Асен Василев и Кирил Петков, колкото и да ги ухажва и хвали публично. Омразата там е органична, до гроб. Вижте само задъханите статуси на Делян Добрев по темата „Чаталджа“ и ще разпознаете в тях скритите чувства на Борисов…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *