Караянчева: Нека си протестират, властта е легитимна

ГЕРБ са най-структурираната партия и са готови за избори. В момента е по-разумно да няма предсрочни идбори, защото се задава криза. Нека протестират, имат право на протест. Думите са на председателя на парламента Цвета Караянчева. За пореден път тя повтори познатите „мантри“ на ГЕРБ, че без тях ще стане по-лошо, че мафията организира протестите, че недоволните на площада са платени.

“Разбира се, че сме легитимни. Ние сме спечелили тази власт през 2017 г., когато изборите бяха организирани от служебното правителството на Румен Радев”, каза Караянчева пред БиТиВи.

По думите ѝ хората, които са гласували за ГЕРБ и за „Обединени патриоти“ , продължавали да имат доверие на властта.

“Хората протестират, нека да протестират”, каза Караянчева по повод протестите, които не спират вече 65 дни. Тези хора, които са на площада, имат право да изразяват мнение, мирно. Това, което се случва на площада, ние го чуваме, например това за новата Конституция”, разви тезата си шефката на НС.

Караянчева не разбирала кой точно проблем ще се разреши, ако правителството подаде оставка. Какво правим след това, оставката какво решава, попита тя. ГЕРБ обаче били отговорни, трябвало да продължат да помагат на хората и да продължи да работи Народното събрание.

В същото време олигарси плащали за протестите, провокаторите също били платени от протеста.

“Тези олигарси, които финансират онази част от протеста като “Отровното трио” и всичко останало… Тази легитимация, която и Божков прави по Фейсбук, нали не оставате с друго впечатление? Разбира се, че е мафия. Това е мафията, която финансира протестите”, бяха думите на Караянчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *