Караянчева нападна президента, че говорел като беквокал на Нинова

Очаквам много динамична парламентарна сесия, защото началото на предизборната кампания почти съвпада с нея. Това каза във Варна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която присъства на започналия днес 12-ти летен университет на младежката структура на ГЕРБ.

Според нея тонът в Народното събрание ще е същият както преди изборите за Европейски парламент. Тя смята, че ще има доста по-засилени политически дебати, защото това е възможността от парламентарната трибуна да се отправят политически послания. „Надявам се колегите да не се увличат в черния пиар, да не бъдат толкова жлъчни и арогантни понякога“, добави Караянчева.

За предстоящата сесия тя каза още, че в парламента има 18-то вето от президента, което предстои да бъде разгледано следващата седмица. Точно преди депутатите да излязат във ваканция Румен Радев върна за ново разглеждане законова поправка, която позволява цивилен да оглави военното разузнаване. Караянчева допълни, че есенната сесия е бюджетна, защото това е най-важният закон на държавата.

„Структурите на ГЕРБ са мобилизирани, работят и очакваме добро представяне на предстоящите избори“, каза още Караянчева в отговор на въпрос. По думите й август е месец за почивка, а хубавото е, че хората могат да си позволят и по-дълги ваканции, което показва, че икономиката върви и покупателната способност на българина се повишава.

Тя коментира още, че предизборните кампании в България са изключително изострени, с много черен пиар, но ГЕРБ ще останат верни на себе си и за тези местни избори, и ще продължат да работят както досега – да разказват какво е направено до момента и какво може да се направи занапред, което е добро за страната и за българските граждани. Караянчева каза още, че в момента се работи върху платформата за местните избори и в скоро време тя ще бъде официализирана.

В отговор на въпрос за критиките, отправени от президента Румен Радев на Шипка, Караянчева посочи, че не знае откъде се информира президента, защото по думите ѝ „вчера в България беше председателят на ЕК и каза, че страната ни се развива изключително добре, има икономически ръст“.

„Аз това го забелязвам и не знам дали той не се информира само от партийната телевизия на БСП, защото говори като беквокал на Корнелия Нинова“, коментира председателят на Народното събрание.

По-късно пред младежите от ГЕРБ в залата тя продължи темата.

„Президентът Румен Радев е недоволен от конституционно отредените му правомощия и затова непрекъснато се заяжда с нас и създава напрежение между институциите. Непрекъснато повтаря как сме били на дъното. За няколко години не изтъкна нито един позитив. В чужбина обаче говори по друг начин – за високия икономически растеж на страната и дори кани инвеститори. Ако някой иска да бъде министър-председател, трябва да си направи партия, да изгради структури, да обиколи страната и да убеди хората“, каза председателят на Народното събрание и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева пред над 250 младежи от цялата страна по време на 12-ия Летен университет на младежката структура на ГЕРБ, който се провежда във Варна.

Цвета Караянчева коментира, че не подобава на най-голямата опозиционна партия в България да отсъства няколко месеца от парламентарния живот. „Обещаваха ни сериозна законодателна дейност, все още я чакаме“, отбеляза тя и попита къде е отишла Елена Йончева, която преди европейските избори беше изключително активна и обикаляше институциите с папки. „Йончева се скри, но на оклеветените хора и институции извинения не бяха поднесени“, напомни председателят на Народното събрание. Тя сподели очакванията си предизборната кампания да бъде пълна с черен пиар и посъветва младите хора да не се поддават на провокациите на опозицията.

Караянчева обсъди с младите хора развитието на регионите и ролята на успешното местно самоуправление за стабилността на страната. „Нашите политически опоненти колкото и да говорят, че не ставаме – делата ни казват друго. За 10 години направихме неща, които никой друг пред нас не беше успял. Нашите кметова са най-успешните в страната, а правителството ни и премиерът Борисов имат международен авторитет и осигуряват стабилност в странта. Така се създават перспективи за положителна промяна на живота на хората“, подчерта председателят на българския парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *