Каракачанов настоява да почиваме в България през лятото

Инициатива „Българско лято 2020“ предлага вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Според него е време целият ни народ да се обърне към българската земя и българските продукти, към българската природа и българските курорти.

“Днес е времето българският туристически сектор да осъзнае, че това лято голямото предизвикателство ще бъде привличането на български клиенти, а голямата печалба ще бъде тяхното доверие. Днес е времето туроператори, собственици на хотели и ресторанти, арендатори на плажове и предлагащите услуги по нашето Черноморие и по българските планини да вдигнат нивото на туристическия продукт и да дадат най-добрите условия за българите. Днес не може да разчитате на чужденци – те ще си останат в своите страни. Днес е време да се обърнете към българите! Дайте най-доброто на българите!”, призова Каракачанов.

Според него вместо да пътуват към съседни и по-далечни страни, хотелиерите могат да предложат на българските туристи най-атрактивните цени и най-качествените услуги.

“В рамките на инициативата „Българско лято 2020“ ще се отзова на покани за срещи и самият аз ще потърся срещи и разговори с браншови организации в областта на туризма и на селското стопанство, за да можем заедно и без бавене да осигурим съдействие там, където можем да постигнем бърз ефект във времето на тази криза”, обеща вицепремиерът.

„Българско лято 2020“ е отворена инициатива за участие на всеки българин, на всяка българска фирма, на всяка българска отраслова организация в областта на селското стопанство, туризма и съпътстващите ги сектори.

“В своята многовековна история страната ни се е справяла с много и различни предизвикателства. Днешното изпитание с КОВИД-19 далеч не е най-голямата криза в нашата история. Но и днес – както винаги в трудни периоди – пред нас изниква въпросът: как да продължим напред? Какъв е начинът, каква е рецептата? Има една изпитана рецепта, българска – многократно изстрадана и доказано работеща. Винаги в тежки времена народът ни се е залавял за земята. На нас, българите, ни е дадена плодородна земя и прекрасна природа, каквато много други страни по света само си мечтаят да имат. Затова и днес моите лични усилия като българин са насочени както към подпомагане на аграрния ни сектор и осигуряване на добра реколта и сигурна прехрана, така и към грижа за успяващия български туризъм. Селското стопанство и туризмът – това са два от ключовите за икономиката ни сектори, които могат да изведат България напред”, коментира още Красимир Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *