Как Фейсбук взе главата на член на ръководството на “Да, България”

Преподавателят по история и член на Националния съвет на “Да, България” Емил Джасим забърка интернет каша със свой коментар в социалната мрежа фейсбук. А резултатът от бурята в чаша вода е – един порицан служител на частна компания и неговата оставка от поста в партията.

До драматичния развой се стигна след като Джасим си позволи да отговори на свой критик в мрежата, нарекъл го “кретен”, като го докладва директно на работодателите му от компанията “Modis”. От там пък реагираха светкавично и съобщиха, че са наказали служителя си Мирослав Димитров за острата фейсбук реторика. За Джасим обаче последваха стотици упреци, закани и призиви за извинение заради изпяването пред въпросната компания. Въпреки че от профила си той се извини, вълната от недоволство не се разби и продължи, докато не се стигна до оставката му следобед в четвъртък.

Тъй като постъпих необмислено и в разрез със собствената ми етика, подадох оставка като член Националния съвет на политическа партия “Да, България!”. Смятам, че отговорността е лична и затова трябва да я понеса лично. Още веднъж се извинявам на всички, които са се почувствали засегнати или разочаровани от моята постъпка, която беше в резултат на афект. Вярвам, че професионализмът няма нищо общо с мнението на човек по който и да било въпрос извън професията”, написа той.

До края на деня не стана ясно дали ръководството на “Да, България” и лидерът й Христо Иванов са приели мотивите на Джасим, но в негова защита и срещу, както го наричат, прибързаното му решение, се изсипа порой от коментари в мрежата.

Учителят не е кандидат за депутат в тази предизборна кампания, уточниха членове на ДБ. Джасим е дългогодишен преподавател по история, както и по близкоизточните проблеми. Има завиден опит в НГДЕК и в най-голямото училище у нас – 18 СУ “Уилям Гладстон”, което е завършил и бившият премиер и екс лидер на ДСБ Иван Костов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *