Как Слави Трифонов харесва Радев, а не харесва правителството му?

Опитва да прикрие провала да реализира мандата, но не бива това да става на гърба на президента

 

Тази агония трябва да има край. Народното събрание трябва да вземе решение. Трябва да намерим чисто процедурния начин това да се случи. Държавата има достатъчно други проблеми, че да продължи да се занимава с това. Това каза пред БТВ депутатът от БСП Стоян Мирчев по повод казуса с оттегления проектокабинет на “Има такъв народ”.

По отношение на следващия мандат, ГЕРБ ще си направят театъра, те трябва да прикрият тоталната си изолация. “ГЕРБ ще си направят театъра с вземането на втория мандат, защото последните дни се изгубиха от сцената. Те не коментират важните за държавата теми. Бойко Борисов пак започна с неговите включвания от Фейсбук и някаси трябва да прикрият, че са в тотална изолация. Те се превърнаха може би в новото универсално зло в българската политика и никой не иска да се докосва до тях. Така че те ще изиграят своето фиаско с мандата и вече трябва да гледаме сериозно към третия мандат”, коментира депутатът.

“Президентът решава на коя политическа сила ще връчи мандата. Това е изцяло отговорност на президента, ние нямаме право да се бъркаме в неговите решения. Ние имаме решение на Националния съвет, ако получим мандата, да го вземем и да предложим служебното правителство да остане като редовно. Ако получим мандата, ще има разговори с политическите сили в парламента, без ГЕРБ и ДПС”, заяви Мирчев.

“Ще проведем разговори и с другите три партии на промяната – “Има такъв народ”, “Демократична България” и “ИБГНИ”. Тогава ще се види дали т.нар. партии на протеста наистина искат смяна на модела, защото проблемите в страната са големи – инфлацията оказва тежко влияние на цените, протестират медицински работници, започнаха протести на ресторантьорите, наложителна е актуализация на бюджета, Планът за взъстановяване не е готов, трябва преизчисление на пенсиите”, посочи още народният представител и секретар на парламентарната група на БСП Стоян Мирчев. Той бе категоричен, че предизвикателствата пред държавата са много големи и е нужно редовно правителство, за да се разрешат.

“Предизвикателствата пред нашата държава са много големи – като например COVID кризата и Националния план за възстановяване, инфлацията расте, пенсиите трябва да бъдат преизчислени. Има належащи неща, които трябва да се решат и трябва да се заемам с тях”, подчерта социалистът.

“Трябва да поставим сроковете, да поставим рамките и да действаме. Трябва да поставим задачите и определените хора, които да ги решат”, добави той.

Мирчев се надява на малко повече разум от Слави Трифонов. “Той каза, че ще подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат. Не мога да разбера как го харесваш и подкрепяш, а не харесваш и подкрепяш неговото правителство. Слави Трифонов от една страна говори едно, но прави съвсем друго. Разбирам, че се опитва да прикрие провала да реализира мандата, но не бива това да става на гърба на президента”, каза още Стоян Мирчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *