„Какво им вади очите моят джип, Радев се вози в бронирани Мерцедеси“

Аз си карам сам джипа, не ползвам шофьор, а президентът Румен Радев се вози на бронирани Мерцедеси. Думите са на премиера Бойко Боирсов, който и днес пусна видео във Фейсбук от поредната си инспекция – този път за напредъка по строежа на магистрала „Европа“.

„Да ходи пеша. Или другите колеги. Какво им вади очите 15-годишна джипка? За да минаваме по тези трасета, затова го ползваме. Ако се возиш на Мерцедес не е страшно, но ако си караш джипката и си вършиш работата, трябва да те коментират. Нека ме коментират. Всичко това е било поляни, скали и гори“, гневно коментира Борисов от предната седалка на джипа.

От опозицията няколко пъти разкритикуваха премиера, че води предизборна кампания с държавни пари и от прозореца на джипката си. Още в началото на предизборната кампания от БСП заявиха, че обиколките на Борисов из страната, правени със служебен транспорт и охрана от НСО, са нарушение на Изборния кодекс. Изборният кодекс забранява безплатното използване на публичен административен ресурс по време на предизборната кампания.

И днес Борисов не пропусна да обясни колко много работи неговото правителство и какви чудеса ще остави за българите: „Всички виждат какво е направено и мащаба на строителството, което дава работа на стотици работници. Магистралата ще бъде в полза и на хората, и на бизнеса“. И продължи: „Ако е било лесно, другите щяха да го направят. Българите строят и го заслужават“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *