Каква е тази майка, която решава да прегази тълпа, докато децата й са на задната седалка?

Rнцидентът на кръстовището на бул. „Ситняково“ пред румънското посолство в понеделник вечерта – 17 август, когато автомобил, шофиран от жена, с деца на задната седалка се вряза в групата протестиращи, някои от които проявиха агресия и счупиха стъклото на колата, предизвика лавина от реакции. Преобладаващият акцент в повечето мнения е липсата на полиция на мястото, която е могла да предотврати конфликта. Обяснението на СДВР, че полицията не охранява нерегламентирани събирания, не отговаря на въпроса силите на реда не са ли задължени по общия ред да се появят на място, на което има струпване на хора, именно заради вероятността от конфликти.

Рикошет орг.  публикува мнението на Мария Касимова – Моасет от профила й във Фейсбук.

В държава, която по конституция е република, която твърди, че е демокрация, в която премиерът обявява бащински, че обичал народа, се случва така, че няма представители на полицията на място на протест, където пък, ти да видиш, жена с деца в колата си тръгва да гази хора, сред които също има жени с децата си. Извинявайте за подозренията, но това мирише на толкова организирано, че просто няма накъде повече! Грозна и отчайваща манипулация, целта на която е всички да извикат „Ей ги тия от протеста – потрошиха колата на една клета жена с невръстни деца, която просто е искала да се прибере (примерно)!“ Така да се сложи върху лицето на протестиращите една зловеща гримаса на безчовечност. И просто да излязат хората и да си мачкат ризите едни други, ей това е.

Много лош сценарий обаче! Първо, защото една жена да тръгне с все децата си на задната седалка в колата да мачка хора, означава, че или няма майчински инстинкт, или го е продала. Ако няма инстинкт, лошо – аз с децата на задната седалка няма да тръгна да газя протестиращи, защото ще ме е страх за децата ми. И средни пръсти няма да показвам, защото децата ще ме видят. А и не ми прилича! Ако пък го е продала (инстинкта), също лошо – какво трябва да ти се върти в главата, за да приемеш да си рискуваш живота и здравето на децата, за да компрометираш един протест?!

И колко струва това, апропо? Този, който ти го е поръчал, какъв морал изповядва и на какво е готов, за да запази статуквото?! Очевидно на крайни гадости, на удари върху общочовешки ценности като майчинството и децата, например. Много извратеност трябва да те е обладала!
ГЕРБ, нещо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *