Кадиров критикува руското отстъпление в Украйна

„Бяха допуснати грешки“, пише чеченският лидер в Телеграм

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров заяви, че ще се обърне към ръководителя на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу и руския президент Владимир Путин „да им обяснят ситуацията“, ако в тактиката на войната в Украйна няма промяна в близко бъдеще, съобщи украинският информационен сайт „Гордон“.

Той се позова на гласово съобщение, което Кадиров е публикувал през нощта на 11 септември в Teлeграм.

„Аз не съм стратег от същото ниво като Министерството на отбраната, но бяха допуснати грешки […] И ако днес или утре няма промени в стратегията за провеждане на специалната операция, тогава ще бъда принуден да се свържа с ръководството на Министерството на отбраната и ръководството на страната, за да им разясня истинската ситуация.

Ситуацията е много интересна, дори, бих казал, направо страхотна“, каза Кадиров.

Ръководителят на Чечня каза, че „е била срамна“ липсата на информация от официални лица за ситуацията с изтеглянето на войските.

„Ако Русия искаше, те нямаше да направят нито крачка назад. Защо беше направено това [отстъпление]? Трябваше да се обясни. Хората не бяха подготвени“, каза Кадиров.

Чеченският лидер очевидно има предвид паническото бягство на руските войски пред внезапното украинско настъпление в Харковска област през изтеклата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *