И коалиция „Неволя“ в най-древната професия

Ей, това във форумите са големи зевзеци. Така подхванаха Марешки и Валерката, че устатници като тях не смогват да се отдумат за новата патриотична коалиция. Абе, оставете хората да я представят пред медиите, да кажат защо е „на принципна база“. А то като ги емнаха – от пушилка нищо се не види. Поиздуха ли я обаче новинарският вятър, всичко си идва по местата.

Какво скандално има в принципното послание на новото обединение между „Воля“ и НФСБ, че „в момент на криза двете партии имаме много общи цели – очакваме да получим подкрепа и да участваме в следващото управление“? Има ли криза? Има. Ами общи цели? И още как. Струват ли си? Яко-о-о!

Общите приоритети също си ги бива. Повишаване на доходите на българите, насърчаването на бизнеса, намаляване на административната тежест, борбата с монополите. Плюс безплатни лекарства за учениците и пенсионерите, което направо грабва. А бонусът „недопускане на ДПС отново във властта“ е просто главозамайващ.

И сега онези от форумите седнали да намират, че Валерката консумирал властта, Марешки бил нейна патерица, един – друг се посдърпвали на „глупак“ и „проститутка“, пък сега щели да им кумуват от руското посолство. Да, но във всяко семейство има крамоли. Ето, зарязват егото, че да гонят „не дрязгите, а националният интерес“. И се надъхват не за катурване на статуквото, е да изчакат изборите „съвсем спокойно и хладнокръвно“.

Остава въпросът дали са тръгнали да ги печелят като „трета политическа сила“, или да мътят водата „в полза на националния интерес“? А и защо да не се пробват, след като най-безспорно установеното за три десетилетия преход е, че всички политически марионетки са взаимно заменяеми. Колкото до някои грозни форумни гей-намеци, не ги приемаме. Та в групата не е дори експартньорът Сидеров.

Разбира се, някои може да търсят и пореден гаф на Валерката, че докато громи плажните дискотеки, с този цирк гази локдауна на увеселителните заведения. Но пък Марешки компенсира с искането за внос на милион ваксини и да му дадат проекта за държавните бензиностанции. Така българите щели да благоденстват, а страната да се превърне „не в Тигъра на Балканите, а в Тигъра на Европа“. О, Тигре, Тигре, имаш ли пари…

Остава да гадаем кой ще е бъдещият гласоподавател на Валерката и Марешки. Политсоциолозите да кажат възможно ли е да съществува такъв. Опитът показва все пак, че винаги има хора, които съществуват просто защото трябва да има всякакви. А и до изборите нови „принципни коалиции“ не са изключени. Може да са се плюли и ругали, ама дума дупка не прави. Дори брачното ложе да не споделят, държавната хранилка чудеса прави. Така го разбираме ние патриотизма!

Огнян Стойчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *