И Кадиев напусна Нинова

Кратката политическа лятна авантюра между Георги Кадиев и шефката на БСП Корнелия Нинова свърши, съобщи самият той тази вечер във фейсбук профила си. Нинова е решила да прави козметични промени в последния момент при кандидат-депутатските листи и техните водачески места, като в Стара Загора, откъдето финансистът бе депутат в краткия 46-и парламент, тя го шкартира и на негово място е предложила своето протеже Георги Гьоков за първенец, съобщава Lupa.bg. Припомняме, че само преди 2 дни от Нинова избяга и отиде при Мая Манолова Минчо Христов, който на предните избори беше №2 в 25-и МИР след лидера на БСП.

Бившият депутат проф. Иво Христов също съобщи, че повече няма да бъде кандидат за депутат от листите на левицата.

Кадиев е бил уведомен служебно, че няма да получи първо място никъде в листите на Столетницата, без официални мотиви, въпреки силната му кампания в Града на липите на вота на 11 юли. А данните ни срещнаха потвърждение от самия него тази вечер:

„Както вече стана ясно, няма да бъда в листата на БСП за България в Стара Загора, не по мое желание. Аз си тръгвам, но каузата „Марица-Изток“ и каузата Стара Загора остават в сърцето ми“.

Кадиев бе особено деен фактор в последните седмици при разговорите за бъдещето на въглищната индустрия в контекста на т.нар. „Зелена сделка“ с ЕК и предстоящото внасяне на Плана за възстановяване на България към Брюксел и обвързаностите за замяна на твърдото гориво с енергоизточници с ниски нива на въглероден диоксид по спогодбите на ЕС.

Георги Кадиев се яви като коалиционен партньор на БСП на предишните избори. Той е лидер на нерегистрираната партия „Нормална държава“ и не е член на левицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *