ИТН обвини Христо Иванов и Мая Манолова, че се опитват да редят новия кабинет

Тошко Йорданов обвини и финансовия министър Асен Василев в кражба

 

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ обвини Христо Иванов и Мая Манолова, че се опитват да редят новия кабинет по повод вчерашното им втвърдяване на тона.

Днес от парламентарната трибуната председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов обяви, че  Христо Иванов и Мая Манолова водят страната към нови избори.

„Какво се случи през тези четири дни, че „Демократична България“ се отметна от своята позиция и изведнъж реши да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила избори? За нас това е недопустимо и неприемливо.“ Това се казва в декларацията на  „Има такъв народ“, прочетена от Тошко Йорданов.

Той посочи, че четири дни преди в сряда ДБ да прочетат декларацията си с условията за подкрепа, са имали среща с ИТН в Народното събрание.

„На тази среща от ДБ категорично заявиха, че нямат и няма да имат претенции относно личностите, които ще представляват бъдещата изпълнителна власт. Не знаем какво се е случило през изминалите четири дни, но тази позиция коренно е променена“, заяви Тошко Йорданов.

Той обвини Христо Иванов, че си е позволил от трибуната на парламента да изяви претенции относно бъдещия кабинет и да посочи конкретни личности, които трябва да седнат в министерските кресла – Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, които са част от сегашния служебен кабинет, заради тяхната „експертиза и морална чистота“.

Тримата бяха поканени и при първия опит на ИТН за съставяне на правителство, но получиха отказ от тях.

Сега обаче Тошко Йорданов свърза финансовия министър Асен Василев с фирма, която е била умишлено фалирана, докато той е бил неин директор. След това Василев извадил част от програмистите от нея и основавал нова фирма със същата дейност за  продажба на самолетни билети. Това принудило инвеститорът да заведе съдебни дела, а съдебно-техническа експертиза доказаола, че новият продукт на фирмата на Василев е направен чрез код, откраднат от компютър лично от него, твърди Тошко Йорданов.

„Човек, откраднал интелектуална собственост, което е доказано в лондонския съд, не трябва да бъде български министър. Разбираме думата симпатия, но когато говорим за хора, носещи обществена отговорност, предпочитаме министри, които нямат проблеми със закона“, заяви заместник-председателят на ИТН.

Тошко Йорданов попита какви игри се играят в 46-ото Народно събрание. Напомни, че ИТН са отскоро в политиката и разбират, че политиката е мръсна игра.

„Ние няма да играем по вашите правила. Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате, каза Йорданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *