Инж. Спасов: Надявам се новите ни проекти да върнат кюстендилци в България

ТЕЦ “Бобов дол” планира да наема нови служители

Според нашите разчети, ако ТЕЦ “Бобов дол” работи в сегашния си вид и успоредно се реализират нови проекти, нуждата от работна ръка ще се увеличи“. Това обяви изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов.

Неотдавна от ТЕЦ “Бобов дол” разкриха, че планират диверсификация на горивния микс, чиято цел е да направят производството на електрическа енергия по-зелено. Сред проектите им са увеличаване на дела на биомасата, въвеждане на природен газ, създаване на фотоволтаичен парк, а в бъдеще и производство на зелен водород.

По думите на изпълнителния директор реализирането на всички нови проекти ще доведе до глад за кадри в ТЕЦ “Бобов дол”, което само по себе си е добра новина за региона. Не е тайна, че не малко от младите българи в Кюстендилска област са в чужбина, като сериозна част живеят и работят в Италия.

Надявам се новите ни проекти да върнат кюстендилци в България!“, каза инж. Спасов. Той обясни, че едва ли ще успеят да се справят с реализацията на всички инвестиционни намерения със собствени сили.

Може би, когато минем към размяна на видовете производствени мощности, ще се стигне до момента, в който по естествен път пенсиониращите се ще бъдат заменени от млади кадри, които притежават различни компетентности, изисквани от новите режими на работа. Внедряването на нови производства и технологии ще породи необходимост и от нови професии.“ каза инж. Спасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *