Инж. Севдалин Желев: „Топлофикация – Русе“ изпълнява екологичните изисквания

„Топлофикация – Русе“ застава на страната на гражданите и местната власт в борбата срещу мръсния въздух в града, като инвестира в проекти, подобряващи качеството му. „ Сред основните цели в стратегията на „Топлофикация- Русе“ е екологично чистото производство на топлоенергия. Наш приоритет е правилното и своевременно прилагане на европейската и национална политика за опазването на околната среда и чистия въздух в Русе. Това е гарант за създаване на здравословна жизнена среда.“, казва инж. Севдалин Желев, директор на предприятието.

По думите му поетапното преминаване на природен газ ще доведе до значително подобряване на качеството на атмосферния въздух в града. „Нашата дългосрочна цел е да увеличим дела на природния газ в производството на енергия. При този вид гориво се отделят по-малко емисии, за това с въвеждането му Топлофикация Русе допринася за по-чистия въздух в Русе.“, допълва инж. Желев.

Намерението на „Топлофикация Русе“ е не просто да предлага качествено топлоподаване, а и активно да помага за подобряването на качеството на атмосферния въздух

Ние полагаме големи усилия за поддръжка на отлично техническо състояние на енергийните ни съоръжения, използвани в производствената дейност. Мога да Ви уверя, че те отговарят на нормативните изисквания. Ние извършваме постоянно ремонтни дейности, за да ги поддържаме в добро текущо състояние.“, посочва директорът на „Топлофикация Русе“. обяснява инж. Желев.

Директорът на „Топлофикация Русе“ напомни, че те са осигурили постоянен и дистанционен видео контрол на дейността им и вида гориво, което използват. Той се осъществява чрез специален софтуер, който е инсталиран на работните компютри на експертите в РИОСВ-Русе. „Чрез него, в реално време се осъществява контрол на вида на използваните горива. Също така е осигурена възможност да се проследяват и минали периоди.“, заяви директорът на топлофикацията.

Инж. Желев призова като общество да преосмислим начина, по който потребяваме енергийните ресурси. „През последните години енергетиката се променя с много бързи темпове. Преходът към възобновяеми източници на енергия и намаляване на вредните емисии е започнал както в другите европейски страни, така и у нас. Ние сме предприятие, което подкрепя и следва посоката и изпълнението на екологичните изисквания“, посочи още инж. Желев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *