Илиян Василев: Има логика в това на Борисов да му организират фалшив атентат

Този номер с „жертвата“ има своите проекции в миналото

 

Помолиха ме да коментирам „слуховете“, че чуждестранни разузнавателни служби предупреждавали, че Борисов можел сам да организира атентат срещу себе си“. Това написа в своя Фейсбук профил бившият посланик на България в Русия – Илиян Василев.

“Първо, идеята, че чуждите разузнавателни служби споделят с медии в България е наивна. По-скоро тази новина е интуитивно съждение и предупреждение.

Второ, има логика в тази хипотеза, защото очевидно Борисов губи инициативата и неизбежно ще падне от власт. Трябва му „атентат“, или нещо значимо, за да си върне контрола и да се изкара жертва на „тъмни“ сили. Неговата способност да прави интриги е ненадмината. Помните как нахъсваше престъпните групировки една срещу друга, за да докаже, че е супер главен секретар на МВР и се справя с престъпността. Повече виртуално, разбира се, и чрез „театри“.

Този номер с „жертвата“ има своите проекции в миналото, когато от трибуната на НС предупреждаваше, че „чуждите служби“ знаели, че Доган му готви атентат. Беше фейк, но театърът свърши работа.

След това Цацаров спешно организира на „Пеевски“ „снайперист“ и заплаха за убийство, който го направи медийна жертва. Така се измести фокусът от Корпулентния и неговата ключова роля при атаката срещу КТБ.

Самият атентат срещу Доган се предполага, че е организиран по подобни причини, не да го убият.

Има ли ресурс Борисов – вън от съмнение – службите винаги могат да му спретнат „неуспешен“ атентат. След това да го припишат на всеки – на Путин, на Радев, на Доган, на Пеевски, на Христо Иванов /те нали ДБ са дежурни/, ох забравих Иван Костов. И, разбира се на „луд“ протестиращ, на клошар, ром, екстремист, терорист, чужди служби и т.н. И така да оправдаят силовите акции и разправи на жандармерия и полицаи срещу протестиращите. Защото той няма друг ход – както вървят нещата е просто въпрос на време, не голямо, в което да вдигне бялото знаме.

За съжаление не мога да изключа подобен сценарий. Това е неговият край, и този на ГЕРБ. Това не ви е Иван Костов или НДСВ да слязат с достойнство. Мутрите знаят, че повече власт няма да видят. И това са частни армии, охранители, милиардни потоци“, пише в поста си Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *