Известният готвач Андре Токев влиза в затвора

Известният български готвач Андре Токев влиза в затвора след одобрено от съда споразумение с прокуратурата за шофиране в нетрезво състояние.

За последното провинение наказанието на Токев 7 месеца затвор ефективно, глоба от 450 лева и отнемане на книжката на Токев за година и половина. Към това наказание ще се добави и предишната условна присъда от 3 месеца затвор за същото провинение.

Общото наказание става 10 месеца, от които ще се приспадне задържането по домашен арест, което бе два месеца. Той има право да работи в затвора и да намали с още 1/3 наказанието си.

Преди да се споразумее с прокуратурата Токев бе заплашен да получи присъда лишаване от свобода от една до пет години заради рецидивиращото поведение.

Той вече е бил хващан да кара пиян край Варна и на 30 август 2019 г. е осъден за това. По силата на сключено споразумение с прокуратурата е получил тригодишна условна присъда, от която са останали три месеца.

Андре Токев бе хванат на 31 октомври миналата година да шофира пиян с 1.9 промила алкохол в кръвта, със спукани гуми и по джанти. След инцидента той излезе с официална позиция по случая, в която посочи, че съжалява за случилото се и се извинява.

Токев, който има собствен ресторант, от години е част от журито на тв предаването „Мастър шеф“ по бВТ и води поредицата „Ловци на храна“. Инцидентът накърни имиджа на готвача, който се славеше със своята вежливост, приветливост и добронамереност.

В позицията, публикувана във фейсбук профила на Токев, се посочваше, че той се извинява на всички, които в годините са го подкрепяли и вярват в следваните от него каузи.

„Съжалявам за случилото се ! В живота ни на всеки от нас понякога се случват неприятни ситуации. Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад“, написа Токев в началото на ноември м.г..

„Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин“, заяви той тогава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *