Иван Демерджиев: Има сериал, но не г-н Гешев е сценаристът на „атентата“

Действително има сериал, но се се опасявам, че г-н Гешев не е сценаристът. Това обяви в предаването „Защо, господин министър?“ по Би Ти Ви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Преди месец Гешев обяви, че е жертва на мафията, олигарсите и Русия. Демерджиев реагира, че не му прилича на главния прокурор да се прави на жертва, а Гешев му отговори, че филмът може да стане сериал. „По всичко изглежда, че истинската опасност за господин Гешев беше малко по-различна от това, което се случи на 1-ви май. Ще направя и една друга препратка – преди време той, влизайки в задочен разговор с мен, каза, че ще има сериал. Действително има сериал, но се опасявам, че господин Гешев не е сценаристът на този сериал. Интересно се развива, за съжаление, не много оптимистично от моя гледна точка“, заяви сега вътрешният министър. Той направи коментара си по повод т.нар. атентат срещу Гешев, както и за исканата сега оставка.

Искането за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев е опит да се подмени желанието и нуждата на българските граждани от истинска съдебна реформа, отбеляза още служебният вицепремиер. „Още преди седем – осем месеца прогнозирах, че ако се стигне до ситуация като тази, това ще бъде цялата съдебна реформа и много бързо ще бъде взета главата на господин Гешев“, каза още той.

Министърът на вътрешните работи каза, че доколкото му е известно, главният прокурор Иван Гешев се е завърнал вчера в България, след като пътуванията му са преминали през Турция и през САЩ.

За по-малко от два дни разбрахме, че съдебната система не е толкова независима колкото се прокламира. Искат да го махнат хората, които го назначиха през 2019 г. – г-н Борисов и хората около него, заяви още Демерджиев в неделя. „Нищо не се е променило от 2019 г., а се поднася като ново начало. Ролята на ДПС е такава каквато е била винаги. Двете политически сили – ГЕРБ и ДПС вървят заедно. Аз не разбирам така съдебната реформа, разбирам я като истински съд, истинска прокуратура. Дайте си сметка как следващия главен прокурор ще се бори с корупцията, ако отстраняването му е въпрос на един ден“, добави вътрешният министър.

Той обяви, че има спор с „г-н Гешев дали този взрив е можел да засегне хората вътре в автомобила“. Аз продължавам да смятам, че не е могъл да засегне хората вътре, а той смята обратното. Той е пътувал както е редно без семейството си. Автомобилът не може да побере толкова хора, каза вътрешният министър.

Познавам Борислав Сарафов като професионалист, но кой точно каква роля играе, питайте сценаристите, заяви още Демерджиев. Той коментира и мистичния израелски експерт, който е бил на мястото на взрива. „Не мога да определя този човек като експерт, видях, че има отношение към различни израелски служби“, каза МВР-шефът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *