За трети път ГЕРБ отказа да извика в парламента Борисов и Фандъкова

За трети пореден ден мнозинството в парламента отказа да извика премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова заради убитото от токов удар 16-годишно момче.

В началото на заседанието на депутатите в петък се разрази спор, подобен на този от предходните два дни. Този път обаче председателят на парламента Цвета Караянчева дори не изчака депутатите от БСП да поискат включването на точката в дневния ред. Вместо това тя я предложи, но депутатите от ГЕРБ отново гласуваха против.

Последваха обвинения към управляващото мнозинство, че крие Бойко Борисов от въпросите на опозицията. Социалистите обявиха, че са отправяли към премиера общо 35 въпроса и 25 питания.

Председателят на парламента отговори, че повечето въпроси били в несъответствие с правилника на Народното събрание, но повечето депутати от БСП не са се възползвали от правото си на протест , както и не са ги пренасочили към министри.

„Тоест те нямат интерес, а само да се води статистика, че се задават въпроси към премиера“, заключи Караянчева.

Уважаеми дами и господа народни представители – срамно е. Разбирате ли? Няма здрав разум в страната, който да не разбира, че прикривате министър-председателя. Кажете си поне – ние, докато сме на власт, нашата цел е Бойко Борисов да не се отчита“, обърна се към Караянчева депутатът от БСП Крум Зарков.

Премиерът Бойко Борисов не е стъпвал в парламента от април миналата година, когато бе изслушан за мерките на правителството срещу коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *