За първи път в историята на града – ученик стана общински съветник в Стара Загора

Абитуриентът от Търговската гимназия пренареди листата на ВМРО с преференции и влезе в Местния парламент

Дванадесетокласникът от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора Никола Чакалов от ВМРО стана общински съветник, става ясно от окончателното разпределение на мандатите в местния парламент. Осмият в листата на воеводите пререди шестима с лична преференция и заема едно от двете места, които спечели партията му под липите. В общинския съвет за трети мандат влиза и водачът на листата и областен координатор на ВМРО Антон Андонов. 18-годишното момче ще бъде най-младият съветник не само в новия мандат, но и в историята на Стара Загора.

Резултатът на листата на ВМРО е 3,08%, а партията е единствената патриотична формация, която влезе в Общинския съвет. Личните преференции на Антон Андонов са 551, а на Никола Чакалов – 133.

Никола Чакалов беше Млад кмет на Стара Загора в мандат 2018/2019 година.

Казвали са ми, че политиката е мръсна игра, но аз влизам в нея чист, каза пред Радио Стара Загора Никола Чакалов, след като бе регистриран за кандидат-съветник преди официалния старт на предизборната кампания.

Ние заложихме на млади хора и на гражданска квота и както избирателите показаха, те имат нужда от това, коментира Антон Андонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *