Защо Борисов не се обади на Путин? Ще се обадя, ако одобрят Спутник V в ЕС

Ричард Алибегов с премиера в Кюстендил. Ако в едно заведение цената е 4 лв., а в друго 12 – къде ще си пиеш кафето, сравнява Борисов стойността на ваксините

 

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Кюстендил. Заедно с него са здравният министър Константин Ангелов, зам.-министър Николай Нанков, Ричард Алибегов, председател на Българската асоциацията на заведенията, и кметът Петър Паунов.

В заведение в града Алибегов заяви, че важното за бизнеса е „да отворим и да работим така, че да не се стига до повторно и трето затваряне“. Той поиска от Борисов да се ускори изплащането на парите по мерките за ресторантьорите и получи уверение, че това ще стане до седмица. Премиерът подчерта, че десетки милиони „отиват, за да могат хората да работят“.

На територията на ЕС могат да се поставят само одобрени от Европейската агенция по лекарствата ваксини. Ако сега одобрят руската, ще вземем и от нея. Китайската не е подала документи. Тези апели „Защо Борисов не се обади на Путин, Си Дзипин – мога веднага да се обадя. Но нека да одобрят ваксините, заяви Борисов. Първи бяха изпитанията на АстраЗенека, веднага поръчахме 4 млн. Да напомня на тези, които говорят политически – разликата е в цените. Като в заведенията – ако едното работи на 4 лв, а другото на 12 лв., къде ще си изпиеш кафето, обясни Борисов.

Той посети и храмове в Кюстендилско, както и стадион в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *