„Загадка“ с обръсната глава на Тошко Йорданов

Денят завърши с нова порция обвинения и квалификации, отправени от хората на Слави Трифонов към депутатите от ИБГНИ.

Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов се появи с обръсната глава в студиото на бТВ.

„Няма да коментирам прическата си, нали сте умни всички. Мога да се шегувам много, няма много дълбоки общочовешки послания, всички знаят кога сме се подстригвали в нашата група, може да проверите в интернет“, коментира многозначително той.

Колегата му Станислав Балабанов обаче не беше с обръсната глава, така че не стана ясно какъв е дълбокият замисъл на прическата на Тошко Йорданов – освен ако просто не му е много горещо или пък не иска повече да ходи рошав парламента.

Предадоха протеста

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ предадоха протеста, заяви Тошко Йорданов пред бТВ.

Той повтори, че по при разговорите им е било договорено всичко и е имало важни неща, които да бъдат реализирани в полза на хората, но сега това няма да стане: „Това включва съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и т.н. Сега тези неща няма да се случат, защото една от така наречената партии на протеста извърши предателство“.

По думите му „протестът се е разпаднал на тройки“, а преди Манолова е „отнасяла благословии от протестиращите“.

Йорданов нарече лидерите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – Мая Манолова, Татяна Дончева и адвокат Николай Хаджигенов, „титаните на морала“. По думите му адв. Хаджигенов се е „жертвал за министерско кресло“, а на всичко е известно, че „Мая Манолова и Татяна Дончева са две дами с прекрасно комунистическо минало. Те са прекрасни морални авторитети, благодарение на които сводниците излизат от затвора с по-малки присъди, визирам поправката „Ванко 1“.

Попитан защо е преговарял с тези хора за подкрепа на проектокабинета на ИТН, след като е знаел всички тези неща за тях, Йорданов каза, че са виждали в тях потенциални партньори, защото „имаше по-голям враг – моделът „ГЕРБ“.

„Корнелия Нинова да си гледа БСП“

Йорданов нападна и Корнелия Нинова заради искането да бъде сменен предложения за вътрешен министър Петър Илиев.

„Да сме казвали на другите какво да правят в партиите си? Да сме казвали какво да правят БСП? Всеки да си гледа своята формация“, коментира Тошко Йорданов.

Той обаче не смята, че протекоткабинетът на ИТН няма да получи подкрепа от „Демократична България“ и БСП: „В момента сме само в хипотеза за другите две партии. Нека дойде утре, нека видим какво ще направят те“.

„Няма да сменим Петър Илиев като кандидат за вътрешен министър“, декларира Тошко Йорданов.

„Петър Илиев е един от нас. Работим заедно от времето, когато организирахме референдума“, каза той и уточни, че Петър Илиев има адвокатска фирма, която е била избирана за кантора на година и това не „компания, която се занимава с обществени поръчки“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *