Заблуден либерал брани Доган: Срамно е екстремисти да атакуват бащата на етническия мир в България

“Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е създал етническия мир в България. Към него трябва да се отнасяме с уважение. Срамно е той и неговата собственост да бъдат атакувани от екстремисти.”

Това се казва в туит на Ханс ван Баален, шеф на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Коментарът е по повод последните събития в парка “Росенец”, известен още като лятната резиденция на Доган. Там протестращи искаха да стигнат до плажа, който бе ограден като частна собственост, въпреки че по Конституция плажовете са държавна собственост.

Той очевидно е предизвикал и реакцията на Владислав Панев, съпредседател на “Зелените”, които са част от “Демократична България”. Ето какво написа той на страницата си във Фейсбук:

“Когато шефът на европейските либерали пише, че към Доган трябва да се отнасяме с респект, трябва да се сетим, че трудно можем да очакваме помощ от чужбина. Оттам само еврофондове, които спонсорират върхушката, нейните медии, нейните назначени бизнесмени и други боклуци. Които пък след това връщат услугите.

Последните седмици виждаме, че можем сами. Членство в Европейския съюз означава свобода на търговията и движението, работа и образование в рамките на огромна общност. Нямаме шанс без него. Но ако си даваме ясна сметка какви негативи идват оттам, ще успеем да минимизираме щетите и да просперираме. Вече знаем подводните камъни. Научихме ги по трудния начин. Затова ще успеем.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *