Журналист на Слави поиска Мутафчийски да се извини за “Яко хора ще измрат”, мисирките на Борисов го нападнаха

Журналисти се скараха отново, този път на последния брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса.

Репортерът на телевизията на Слави Трифонов 7/8 Станислав Балабанов попита председателят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски дали ще се извини за думите си: „Яко хора ще умрат. Ще има камиони с трупове.“

Журналистът попита генералът дали ще се извини на целия народ за лошите прогнози и за другите му „грешки, които са факт и можеше да нанесат доста психически последствия за хората.“

Видимо подразнен, щом чу въпроса, той мина в отбрана: „Да се извиня, че няма хиляди трупове ли или затова, че нямаше десетки хиляди заразени? Че стана в една болница, а не навсякъде? Извинявам се. Да не го превръщаме в махленски разговор“.

Мутафчийски се дръпна от микрофона, показвайки, че няма да даде отговор. След това шоуто продължи с „невиждана ярост“. Репортерка от друга медия в залата се нахвърли върху репортера, обяснявайки че той не може да стъпи на малкия пръст на лекарите и че няма право да задава такива въпроси за морал.  Точните й думи бяха: „Не можете да давате морална оценка на хора, които са спасили толкова човешки животи. Можете ли вие с нещо да докажете, че стоите на малкия им пръст? Не можете!

Репортерката Ива Николова от ПИК, да не остане по-назад от колежката си,  също се нахвърли към Балабанов с репликата: „Ти като медицинско лице ли се изказваш?“.

Репортер от друга медия попита Балабанов: „Не можете да давате морална оценка на хора, които са спасили толкова човешки животи. Можете ли вие с нещо да докажете, че стоите на малкия им пръст? Не можете!

Ти като медицинско лице ли се изказваш, обърна се Ива Николова към репортера на 7/8.

Интересно е поведението на мисиротдела на министерството на истината. Този ли ще е новия спасител, че така го пазят. Ей много простотия лази по тази земя, да му се не види. А този е ясен, той на неудобни въпроси на отговаря. Отговаря само на влиянието на тамяна върху коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *